Immáron egy hónapja, hogy a középiskolákban online oktatást vezettek be. Ez természetesen a mi patronáltjainkat is érintette. FB-posztjain kközül szemezgettünk, hogy visszük tovább ezalatt feladatainkat.

November 30: A középiskolák is átálltak a távoktatásra, de a VHS+ kollégistái együtt maradtak. Délelőtt csendes a folyosó, mindenki a szobájában ül, és online órákon vesz részt. Kivéve persze Ricsit, aki – mivel általános iskolás – még mindennap bejár. A délután változatosabb: a hetesek most gyakrabban főznek, mert a középiskolások nem ebédelnek a suliban. Sokan magánórákon vesznek részt, kézműveskednek, a patrónusukkal beszélgetnek. Hol Brendon, hol Géza veri a zongorát. Kedd esténként...

 

December 11.: Több Budapesten és vidéken tanuló diákjainknak kellett a kollégiumokból hazaköltöznie. A nyüzsgő osztálytermeket felváltotta az otthon szobájának csendje. Ezek után nem a barátokkal együtt töltik a mindennapjaikat, hanem egyedül görnyednek a telefonok vagy laptopok előtt.
Stúdiónk igyekszik a legjobbat kihozni a nehéz helyzetekből. Ebben az időszakban is járnak szaktanárjaink, akik nagy segítséget nyújtanak házi feladatok, beadandó dolgozatok elkészítésében.
Biztosítottunk eszközöket (laptopot, telefont) a rászoruló gyerekeknek, sőt lehetővé tettük, hogy akinek otthon nem adatik meg a zavartalan tanulás lehetősége, a Stúdiónkból becsatlakozhat az online órákra. Egy kicsit újra közösségben lehetnek, tanulás mellett beszélgethetnek, lazulhatnak. Természetesen kis létszámú csoportokban, és minden biztonsági óvintézkedést, protokollt betartva. 😊☝️