2020.02.21-én fergetes farsangi forgatagnak adott helyszínt a Família Stúdiót befogadó ózdi Kiserdőaljai épület. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és a földszinten üzemelő gyerekház pártfogoltjaival kiegészülve már nem fértünk el a saját helyiségeinkben, ezért az épület közös használatú nagy előtere is bevonásra került az eseménybe. 

Már a farsang előtti napon beindult a sürgés-forgás. Készült az aula díszítése, az anyukák a patrónusokkal a rendelkezésre álló jelmezek között válogattak, ötleteltek. A folyosók óvodásaink jóvoltából már korábban színes díszítést kaptak. 

A mulatság napján reggel fél kilenckor kezdődött a gyülekezés. Színes sokaság vonult le zeneszóra fél tízkor a lépcsőn a várakozó nézők elé. Nehéz helyzetben volt a zsűri. Kisördögök és kisangyalok, királylányok és tündérek tették színessé a sort, de volt ott rendőr, katicabogár, kis virág és bohóc is. Néhány játékos kedvű anyuka is részt vett a mókában és színes jelmezt öltött, sőt patrónusaink is egy-egy ötletes jelmezben várták a gyerekeket. 

Az első három helyezett játék és édesség díjazásban részesült, de senki nem ment haza üres kézzel, mindenkinek jutott egy plüssjáték, baba, labda vagy kisautó. A farsang alatt lehetőség volt táncra, játékos vetélkedőn való részvételre. A mulatság hevében megéhezőket frissen sült fánkkal és szörppel kínálta házvezetőnk. 

Az épületet betöltő zeneszó és gyerekzsivaj színessé tette a szürke téli délelőttöt s reméljük közelebb csalogatta a tavaszt.