Nagy Gabriella interjúja Bódis Krisztával a Literán

„1998-ban, amikor a Hétesbe érkeztem, már túl voltam néhány erős tapasztalaton, dokuriportokat készítettem a gettókban és a marginalitásban élők között, a kirekesztettségről, a másságról, mivel már 1993 óta a Magyar Televíziónak dolgoztam pszichológia-esztétika szakos egyetemistaként. 1998-ban kihűlt a diploma a zsebemben, én azonban tele voltam tettvággyal és tűzzel.

Több életet éltem párhuzamosan, úgy, mint régóta publikáló író, az ELTE-n tanító doktorandusz, és persze filmes terveket szövögető dokumentarista, azt hiszem, akkor még festettem is. Az egyetemista éveimet követően szakadatlan minden tudást igyekeztem begyűjteni, amit társadalmi ügyekben a kutatók megírtak, és amiről a közéletben aktuálisan szó volt.

Tudtam, hogy sokkal, de sokkal nehezebb lesz, de képtelen lettem volna nem azért élni, hogy olyan emberekért, olyan gyerekekért dolgozzak, akik borzalmas körülmények közül, mínusz tíz eséllyel indulnak az életben...”

A teljes interjú Krisztával, Alapítványunk vezetőjével a Literán olvasható: https://litera.hu/magazin/interju/bodis-kriszta-nem-hittem-el-hogy-a-rendszervaltas-utan-ilyen-meg-letezhet.html