A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel 2014. óta működünk együtt. A támogatásnak köszönhetően 53 családnak tudunk segítséget nyújtani heti rendszerességgel pékáru, zöldség, gyümölcs osztásával, valamint a Stúdióban foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára az általunk biztosított napi étkezések pótlására. A heti szállítások során eseti jelleggel lehetőségünk van húsáru, édesség, gyümölcslé osztására is. Kéthavi rendszerességgel nagyobb mennyiségű tartós élelmiszer adományt kapunk. Ez igen nagy segítség a családjaink számára, hiszen nagyobb mennyiséget (pl. zöldborsó konzerv, bab konzerv, húskonzerv) tudunk biztosítani számukra, melyből a napi melegétkezéshez is hozzá tudunk járulni.

Az adomány elszállítását hétfői napon az Alapítvány gépkocsijával szállítjuk Ózdra az Élelmiszerbank budapesti raktárából.  Az élelmiszer megérkezése után közösen, az éppen jelen lévő gyerekekkel kipakoljuk az árut az osztás helyszínéül szolgáló Van Helyed! Stúdió konyhájában. Itt az élelmiszerek élelmiszercsoportonként válogatásra kerülnek és kiszámoljuk mennyi az a mennyiség, amelyet egy főre számítva át tudunk adni a rászorulóknak. A családok a család létszámától függően részesülnek az adományból.

A kialakult járványhelyzet idején különösen nagy segítséget jelent számunkra, családjaink számára az Élelmiszerbank támogatása. Az egyébként is nehéz helyzetben lévő családok, még nehezebb helyzetbe kerültek ebben az időszakban. A kapott tartós élelmiszerek a napi étkezéshez nagyon nagy segítséget nyújtanak. A gyerekek számára így válnak elérhetővé a számukra „különlegesnek” számító édességek, amit a család nem tudna megvásárolni számukra. A kismamáknál, csecsemőknél óriási segítséget jelent a bébiételek, bébidesszertek és pelenkák adományozása.

Köszönettel tartozunk a Élelmiszerbanknak, hogy alapítványunkon keresztül támogatta és a jövőben is támogatja családjainkat!