„A szegregáció felszámolása érdekében nálunk a kismamával kezdünk foglalkozni, és végigkísérjük az egyes gyereket és a családot a pályára állásig. Erre hoztunk létre saját Van Helyed! intézményeinket, gyűjtőnéven Van Helyed! Stúdiókat.

Ózdon, az iskolák bezárásával párhuzamosan mi is bezártunk: bezártuk a Van Helyed! Familia Stúdiót, ahol a kismamákkal, a 0-3 éves babákkal, az óvódás korú gyerekekkel és családtagjaikkal foglalkoztunk, mindenféle napi szintű és napirend szerinti állandó szolgáltatásokat nyújtva nekik, tanulást, sportot, alkotást, fejlesztést, valamint személyre szabott patronálást a korszerűen felszerelt VHFS épületünkben, mindemellett étkezést, tisztálkodást és mosási lehetőséget is biztosítva. Bezártuk - az általános iskolás kortól indulva - a középiskolásainkkal foglalkozó Van Helyed! Stúdió épületét is, ahova minden nap és szünetben jöttek a gyerekeink suli után.

De dolgozunk tovább gőzerővel: átálltunk a távpatronálásra és távoktatásra. Mindenben segítjük a családjainkat továbbra is, a vírus miatt egészségügyi felvilágosítással, élelemmel, szociális támogatással. Nem igaz, hogy a vírus egyenlően csapás mindannyiunknak, bár esetleges végkimenetelét illetően, persze. Viszont el tudjátok képzelni, hogyan tud egy hét, kilenc gyereklétszámú család otthon maradni 25-30 m2-en? Kezet mosni úgy, hogy a legtöbb házban nincs vezetékes víz...”

Alapítványunk vezetőjével, Bódis Krisztával készült interjú itt olvasható teljes terjedelmében: http://ckpinfo.hu/2020/03/25/megrazo-helyzetkep-a-vegekrol-bodis-kriszta-tudositasa/