Meghívásunkra Ózdon járt Novák Katalin miniszter asszony és Langer Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, hogy betekintést nyerjenek a Van Helyed! program mindennapjaiba. Alapítványunk a fogantatástól a felnőtt korig nyújt segítséget a programunkban résztvevő, különösen nehéz helyzetből érkező, több mint száz cigány családnak.

A Van Helyed! Rendszer olyan mintaprojekt-tervezet, amely a leszakadó rétegek, és elsősorban a legnagyobb etnikai kisebbség, a romák társadalmi felemelkedését szeretné elősegíteni. A Van Helyed! Rendszer oktatás fókuszú modell, amelyben hosszútávon, a gyermek fejlődési ciklusa mentén, magzati kortól az egyetemig, a család és közösség bevonásával, szolgáltatásokat és projekteket épít egymásra, annak érdekében, hogy megbontsuk a szegénység újratermelődésének reprodukciós köreit.

A Van Helyed! Rendszer egy nagy biztonságot adó híd. A Híd “Pillérei” a Rendszer nyújtotta szolgáltatások, programok. Ezek a programok a megismert problémákra és hiányokra reagálnak. Támasztékot adnak a családnak és a közösségnek, miközben a gyermekek fejlődési ciklusai során fellépő igényeket és szükségleteket maximálisan kielégítik. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Van_Helyed_Alap%C3%ADtv%C3%A1ny)

„A Hétes telepen hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok élnek. (…) Van helyed! - ezt üzeni az Alapítvány… Köszönöm, hogy bepillanthattam az itt folyó munkába és örülök, hogy kormányzati forrásból is tudjuk támogatni a Van helyed Alapítvány értékes szolgálatát.” - írta kapcsolódó Facebook bejegyzéseiben a miniszterasszony:

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/3759260290839842

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/3759424270823444