A Budapesti Fesztivál Zenekar bemutatta a 2017/18-as évadjának darabjait. A nívós programban a Van Helyed! növendékei is közreműködnek! Méghozzá nem is akármin vesznek részt, hanem a szezon egyik csúcspontját jelentő TérTáncKoncerten.
Június 10-én, a Hősök terére több mint ötszáz, hátrányos helyzetű térségből érkező gyermeket várnak táncolni. A fiatalok, akik már január óta készülnek a nagy eseményre, idén a Bernstein West Side Storyjából készült Szimfonikus táncokra mozognak majd együtt.

​​A felkészülés egyik állomás​​a ​​volt a múltheti Hangszerkóstoló. A Fesztiválzenekar próbatermében fogadta ózdi növendékeinket. A nap hosszú volt, de élményekkel teli, így írt róla a vanhelyedes Jakab Jázmin Dominika:

"(...) 4 órakor kezdődött a hangszer bemutató. A trombitás bácsi mutatta be a hangszereket, nagyon közvetlen és vicces volt. Sokféle hangszer volt, például: hárfa, fuvola, dob, cselló, harangjáték, tuba, hegedű, fagott. A fagott nagyon nagy hangszer, három és fél méter hosszú, ezért félbehajtották és így is körülbelül másfél méter volt. A hangszerbemutatóhoz tartozott a népdal feldolgozás, amit a Fesztiválzenekar adott elő. A végén ki is lehetett próbálni a hangszereket. Az emeleten lehetett kipróbálni a dobot és rézfúvósokat, a folyosón a hárfát, a földszinten pedig a csellót és a hegedűt, de ráadásul volt a teremben egy zongora és azt is kilehetett próbálni. (...) Ilyen koncerten még sosem voltunk, de nagyon tetszett és jól éreztük magunkat."

A gyerekek szorgalmas munkája, közös táncuk pedig bizonyíték arra, hogy a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik. A választott zenemű, a West Side Story is alátámasztja, hogy a TérTánckoncert több mint pusztán zene és tánc: egymás elfogadásáról, a közösségi alkotásról, az egymás iránti nyitottságról és a toleranciáról szól.

Június 10-én legyünk minél többen a Hősök terén és éljük át együtt a feltétel nélküli elfogadás örömét!

Kövessen minket FB oldalunkon, ahol még több képet és élménybeszámolót talál!

https://www.facebook.com/events/1879349282327896​

https://www.bfz.hu/bfo-cares/tertanckoncert