Előző héten, megalakult a Van Helyed! Stúdió Plusz zenekara! Meglátogatott minket Juhász Tomi (Vaklárma) és Ricz Róbert, akikkel egy meghallgatás keretén belül megalakítottuk a VHS+ együttest. Növendékeink számára elengedhetetlen, hogy biztosítsunk minden olyan teret és lehetőséget, amit az önkifejezéshez és a szabad személyiség kifejlődéséhez szükségesnek látunk. 

A komplex, mindenre kiterjedő, alkotásközpontú módszer egyik lényegeként, a művészet olyan eszközzé válik amelynek célja az alkotás általi felszabadulás az ún. empowerment. A közösségek és egyének az alkotás élményének felszabadító ereje által erősödnek meg, válnak tudatossá, így felszínre tudnak jönni azok az értékek is, amelyek egy közösség alapvető organikus fejlődését és sikeres fennmaradását keretezik az értékteremtés mentén.

Ezek az alapvető elvek jelennek meg hétköznapi tevékenységünkben és szabályozzák működésünket. Illetve ezek adják az állandó szoros kapcsolat alapját is, az alapítvánnyal partneri viszonyban álló közösségekkel, családokkal, iskolákkal és más intézményekkel történő munka során. 

A VHS+ zenekar is, sok másik mellett, az alkotás- és gyerekközpontú környezetteremtés egyik megjelenése, amelyben minden növendékünk függetlenül a képességietől egy otthonos környezetben, magát elengedve tudja élvezni a közös zenélés élményét, így élve meg a hétköznapok által rájuk rakódó frusztrációt, illetve a 'képes vagyok rá' érzését is.

Számos hasonló projektet viszünk a növendékeink érdeklődése és lehetőségeink mentén. Az alkotásközpontúság eredményeit nap, mint nap tapasztaljuk, akár egy megnyíló, bensőséges beszélgetés, akár a hazahozott iskolajegyek formájában. Hiszünk a munkánkban, így csapatunknak elköteleződésben sincsen párja!