A Deák Ferenc állami fenntartású kollégium földszintjén külön folyosórészt kapott a VHS+ és 6 bentlakásos 6 külső intézményben lakó VHS + növendék került elhelyezésre, akik kollégiumi tagsági jogviszonnyal rendelkeznek. Az állami intézményen belül  patrónusainkkal, illetve az alapítvány más munkatársaival  ( 5 patrónus, 1 délelőttös ügyeletes, 5 éjszakás ügyeletes) dolgozunk itt saját program szerint. A VHS + növendékeink budapesti középiskolákban, szakgimnáziumban, gimnáziumban tanulnak (összesen 10 együttműködő intézményben). A kollégiummal történő intézményes és szakmai együttműködés célja: egy már sikeres VHS + szisztémának a meglévő állami kollégiumi rendszerrel történő kompatibilissé tétele, roma szakkollégiumi modell létrehozása.                                                       

A VHS + -ba 5 új diák felvételére készülünk szeptembertől az ózdi VHS növendékeink közül. Közülük két fő eredményét ismerjük,  felvételt nyertek a választott budapesti középiskolába.                                 

 A VHA-val együttműködő és növendékeinket befogadó középiskolák közül a Kürt Alapítványi Gimnáziummal egy kvótarendszer és középiskolai VHS+ együttműködési modellen dolgozunk. A gimnázium szeretne egy  állandó, térítésmentes VH helyet biztosítani minden évfolyamon, egyúttal a gimnázium pedagógusaival ki fogjuk dolgozni, hogy a gyakorlatban milyen struktúrát igényel egy hatékony VHS+ - középiskolák kvótarendszer, és pedagógiai támogató együttműködés