A Van Helyed! is Közép-Kelet-Európa egyik legjobbja

A Roma Cluster Meeting című konferencián találkoztak Közép-Kelet-Európa legjobbnak ítélt, a roma kisebbség felzárkózásával foglalkozó, kiemelkedően eredményesen működő programjainak megvalósítói. A Van Helyed! Alapítvány is a legsikeresebbek között van, így részt vett az eseményen. A konferencia célja legfőképpen az volt, hogy különböző szervezetek megismerjék egymás munkáját és megoszthassák egymással tapasztalataikat.

A különböző projektek mind hátrányos helyzetű gyermekeken vagy fiatalokon segítenek egy olyan modell kidolgozásával és működtetésével, ami hosszú távon példaértékű és minta lehet az állami szociális és/vagy oktatási rendszer számára is.

A VELUX által támogatott projektekről részletesebben itt olvashat.

2017. március 7-én 15 projekt képviselőin kívül megjelentek a programok forrását biztosító Velux Foundations konzulensei és vezetőségi tagjai, a konferencia helyszínét biztosító Közép-Európai Egyetem (Central European University) munkatársai és dékánja, valamint az EMMI munkatársai is.

A fényképek mellé íme egy angol nyelvű összefoglaló a konferenciáról:

https://www.youtube.com/watch?v=0kfg_Wtld4w

A VELUX nemzetközi programjának fő célcsoportját a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok képezik. Szándékuk olyan hosszú távú modellek és példaértékű fejlesztések megvalósítása, amelyek e társadalmi csoport helyzetét, jövőbeni kilátásait javítja.