Növendékeink első kiállítását, és egyben évzáró ünnepségét júniusban megtartottuk.
Ezúton is köszönjük a riportfilmet, a CivilTV11-nek!

Kiállítók: Csömör Farkas Tamás,Galambica Péter,Harkály Junior,Lázár Brendon,Lukács János Ramirez,Mihály Péter,Ruszó Balázs,Ruszó Kornél,Szamkó Ferenc, Váradi Tamara,Váradi Patrik, Völgyi Valentína

„Alázatos szeretnék maradni”.- Mondja Bódis Kriszta - „Létkérdéssé váltak számomra, hogy a periférián küzdelmes életet élő emberek és társadalmi csoportok ne tárgyai legyenek a művészetnek. Ne helyettük beszéljünk, ne illusztráljuk a nyomort velük, általuk, hanem tegyük lehetővé számukra az önkifejezést. Tegyük egyenlővé őket azzal, hogy lehetőséget kapnak alanyi helyzetben és jogon megmutatni önmagukat. Partnerek lehessenek. Aktorai lehessenek a társadalmi diskurzusnak. Így fejlődött ki az az aktivitás, szeretném, ha szolgálat lehetne, amit Ózdon is a szegénységben élő, többnyire roma emberek közt végzek, és végeznek velem önkéntes segítők.
Az egyébként sokrétű munkánk során alkotói pozícióba emelni a másik embert, ez a hozzáállásunk. Ezért kapnak kamerát a kezükbe a legkisebbek is. Érdemes megnézni a valóságot így, egymás szemével. Az alkotás fölemel.”

https://indavideo.hu/video/Van_Helyed