A Budapesti Fesztiválzenekar már öt igazán fantasztikus regionális találkozón találkozhatott a TérTáncKoncertre készülő, táncoló gyerekekkel. A zenészek az ország különböző csomópontján: Zsámbékon, Tégláson, Apátfalván, Salgótarjánban és Cserdiben jártak.

„Az egyik legszebb élmény talán az volt, amikor az egyik résztvevő kislány azt mondta: nekem a TérTáncKoncert az életem” - emelte ki a BFZ egyik munkatársa.

A BFZ a heti táncpróbák mellett regionális találkozókat szerveztek, így hozva a gyerekeket közelebb a klasszikus zenéhez. A BFZ muzsikusai nemcsak zenéltek, hanem közösségépítő játékokat szerveztek, a fiatalok pedig próbálták a koreográfiát, nevettek, beszélgettek, jól érezték magukat. Hónapok óta dolgoznak közösen egy célért, hogy együtt táncolhassanak a Hősök terén júniusban.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a táncról, hanem az egymás iránt érzett elfogadásról, toleranciáról és tiszteletről, az értékek és élmények közös átéléséről is szól.

„A közös alkotás élménye azért felemelő, mert elmossa a határokat. Megélni azonosságunkat, miközben nem tartjuk szégyellni valónak különbözőségünket: önmagunk és a másik elfogadását is jelenti” - mondta Bódis Kriszta, a Van Helyed! Alapítvány vezetője, a TérTáncKoncert nagykövete.

Június 10-én tehát közös tánc a közösségünkért! Már alig várjuk! Reméljük a Hősök terén találkozunk!

ÉS még egy jó hír a végére, a nagyszabású ingyenes szabadtéri koncertet 2018-ban negyedszer is megszervezi a BFZ a gyerekek és a koncertek körül megszületett közösség örömére. Lesz folytatás!

További képek a próbákról: itt