Hangszerkóstoló és készülődés a TérTáncKoncertre

 A Budapesti Fesztiválzenekar egy minikoncerttel ajándékozta meg a VHS növendékeit. A Hangszerkóstolóra egy busznyi gyerek érkezik Ózdról, hogy március 24-én a vonósoktól a fúvósokon át az ütősökig mindent kipróbálhasson.

A játékos, interaktív hangszerbemutató egyben segít a gyerekeknek felkészülni a június 10-ei TérTáncKoncertre, hiszen a Budapesti Fesztiválzenekar nagyszabású kezdeményezésén, amely egyszerre szól a zenéről, táncról, a toleranciáról és az egymás iránt érzett felelősségről a VHS növendékei is a táncolnak majd.

Az ötlet és a megvalósítása Fischer Iván és az általa vezetett Budapesti Fesztivál Zenekar nevéhez fűződik. Toleranciaünnepként jegyzik ezt a júniusi az eseményt, ami egy közös táncprodukcióban ölt testet.

„A tolerancia nem csupán türelmet jelent, sokkal inkább jelenti a másik emberhez való érdeklődő odafordulást“ – mondta az esemény nagykövete Bódis Kriszta, a Van Helyed! Alapítvány elnöke. „A TérTáncKoncert ezt az egymásra figyelést, egy örömteli eseményben, egy nagy találkozás ünnepében teszi hagyománnyá. Egymás mellett élés helyett el kellene kezdeni együtt élni: beszélgetni, találkozni. Nem ítélkező kritikával, hanem érdeklődéssel odafordulni egymáshoz.“ Bódis Kriszta hangsúlyozta, „azért is fontos ez a program, mert egy teljes éven át rendszeresen járnak a koreográfusok a marginalitásban élőkhöz és egy hatalmas élményt adnak a tánctanítással, a felkészüléssel. Idén a Van Helyed! Alapítvány gyerekei is részt vesznek ebben és ez tényleg fantasztikus élmény. Mind voltunk gyerekek. Mindannyiunkban ott van az a képesség, hogy a maga természetességében megéljük: jó együtt lenni. Főleg, ha van valami örömteli közös dolgunk. Játék, tánc, zene, ünnep. A gyerekekben mélyen ott van még ez a tudás. Ne hagyjuk, hogy meghaljon, mire felnőnek. Mert lehetőségünk van olyan társadalmat teremteni, amelyben számtalan szép közös élmény és munka van, akárhonnan jöttünk.“

További információk a programról:
http://www.bfz.hu/events/tertanckoncert-2016/
https://www.youtube.com/watch?v=KPaGmssc8GM