Ebben az évben a VHS ózdi bázisra 29 új növendéket vettünk fel. (összlétszám 61 fő, közel 250 családtag). A VHS ózdi bázis a kiépülő Van Helyed! Rendszer stabil elemévé fejlődött. Szervezeti szabályzata, protokolljai kialakultak. Többségében roma és helyi munkatársak működtetik. Állami forrásokat tudtunk a működéshez hozzárendelni. Ebből biztosítottuk a munkatársak fejlesztését/képzését, szupervíziójukat, coachingot. Véglegesítettük a módszertani fejlesztést. A módszertanunk megoldásfókuszú, demokratikus és pozitív pedagógiai elemekre épül. Szemléletünk holisztikus. 

11 teljes állású munkatársunk és 11 óraadó munkatársunk van. Ózdi középiskolás kortárs önkéntesek segítik a munkánkat. Kialakítottuk a VHS struktúra korosztályos csoportjait, azok céljait és a célok eléréséhez szükséges szolgáltatás csomagokat. Az új növendékek az alapozó 14 fő és klub 15 fő csoportokba kerültek. A felvételire készülők csoportja 8 fő és a már továbbtanuló, középiskolás növendékeink csoportja 11 fő (és további 12 fő VHS + budapesti szakkollégiumunkba jár) Adott évben felvételiző növendékeinket, és családjaikat egy éven át készítjük fel a továbbtanulásra és közösen tervezzük meg a növendékeink karrier útját. Ebben a periódusban 5 növendékünk budapesti továbbtanulást tervez.

A VHS bázison 9 ózdi iskolával működünk szorosan együtt. A patrónusok folyamatosan kapcsolatot tartanak az általános és középiskolákkal (osztályfőnökök, szaktanárok, igazgatók). A résztvevő szülőkkel és családokkal a szülői találkozók alkalmával, a családi napokon, a családi klubban és a fogadóórákon kommunikálunk.