KÖRNYEZETTANULMÁNYOK

“Egy beszélgetés az, ami egy bizalmi kapcsolat kezdete, ha kölcsönösen úgy akarjuk. Egy beszélgetés, amiben mindkét fél jólérzi magát.”

Többek között ezzel az instrukcióval bocsátjuk útjára a családlátogató patrónusokat és ők maguk is ezt kommunikálják a családok felé.

A találkozáskor jó ha az egész család részt vesz az irányított beszélgetésen, egy kompetens válaszadót kell kérdezni, lehetőleg valamelyik szülőt, vagy hivatalos gondviselőt, ha több válaszadó szól hozzá, azt jelezni kell. Érdemes elvinni a szülői találkozón használt prezentációt a programról és megmutatni a családnak. A kérdőív adatait közösen a családdal töltjük ki, akár úgy hogy belenézhetnek a kérdésekbe, vagy vállalkozó szellemű gyerek, mint asszisztens, segít.

A kérdések között személyes adatok, életkörülményekre, szociális helyzetre, végzettségekre, karrierekre kérdezünk, érdeklődünk a család mindennapi szokásai, gyereknevelési elvei, a tanuláshoz, iskolához való viszonyról. A tanulmányt évente frissítjük és bizalmasan kezeljük.