ÖNKÉNTES MUNKACSOPORTOK

Önkéntes képzésben az önképzés lehetőségének megteremtésével dolgozunk és az ifjúsági klubbok jellegét idéző közösségi programokban gondolkodunk, ahol tematikus interaktív előadások lehetőségét és sokszínű, elsősorban a roma magas és populáris kultúrát bemutató kínálatot nyújtunk, valamint megismertetjük az újonnan toborzott önkénteseket, a terepen végzett önkéntes munkával a tapasztalt önkéntesek vezette workshop-ok és terep munka keretében.

A meglévők mellé célunk minél több roma önkéntest bevonzani és kiképezni, úgy, hogy ózdi oktatási programokba közvetítenénk ki, vonnánk be őket, mint mentorokat, alkotásközpontú foglalkozások vezetőit, hogy minél több tereptapasztalatra tegyenek szert.

Az önkéntesek munkacsoportját átjárhatóvá tesszük a többi munkacsoporttal, azok működtetésében aktívan részt vesznek segítőként, dokumentátorként (fotózás, blog, tudósítás, filmes csoportok munkájáról) miközben pl. a továbbtanulók munkacsoportjából önkéntes képzésre áthívjuk az onnan érdeklődő fiatalokat, hogy kortárs-sorstárs segítőként kipróbálhassák az önkéntes munkát.

Sok önkéntesünk később a program munkatársává tud és akar válni. Előképzésnek is tekintjük az önkéntes munkát.